Bejelentés


Kardiológia Egerben Dr Somogyi Éva honlapja

Bemutatkozás

Képzettségek:
  • 1991 - orvosi diploma (DOTE)
  • 1995 - aneszteziológia-intenzív terápia szakvizsga (DOTE)
  • 2002 - kardiológia szakvizsga (DEOEC)
  • 2008 - hypertonológia vizsga (Budapest)
  • 2013 - TEE (transesophagealis echocardiographia) licence vizsga (Debrecen)
  • 2017 - EABCT Diploma (VIKOTE, Budapest)
  • 2018 - Pszichoterápia szakvizsga (Budapest)

Orvosi tapasztalat és tudományos tevékenység:

1991-1996 között az egri Markhot Ferenc Kórházban dolgoztam aneszteziológusként. Ebben a periódusban több előadást tartottam helyi és országos konferencián a regionális (=nem altatásos) érzéstelenítési technikák biztonságosságáról, az általános érzéstelenítéssel szembeni előnyeiről.

1998-2001-ig a Kardiológia Osztály Koronária Őrzőjében a szívbetegek akut ellátásában szereztem jártasságot, ebben az időszakban a tudományos tevékenységem kamrai ritmuszavarok diagnosztikájára irányult.

2002-2008 között párhuzamosan dolgoztam aneszteziológusként és a kardiológia járóbeteg ellátásban. (Eger- Mezőkövesd). Pályafutásomnak ebben a szakaszában az érdeklődésem középpontjában az állt, hogy a szívbetegeket hogyan lehet a legnagyobb biztonsággal kivizsgálni és előkészíteni az általános sebészeti, nőgyógyászati-urológiai, illetve ortopédiai-traumatológiai műtéteikhez.

A munkám során mindig azt vallottam, hogy a “nil nocere” (=ne árts) elve az egyik legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartanunk akkor, amikor a műtétek gyakran nem életmentők, hanem “csupán” az életminőség javítását célozzák. A műtétre váró betegek sokszor idősek és súlyos társbetegségeik vannak: iyenkor mindig mérlegre kell, hogy kerüljön a műtét várható nyeresége és a kockázata. Tudományos munkát is ebben a tárgykörben folytattam: a szívbetegek műtét előtti kivizsgálása, a műtét körüli gyógyszerelés, illetve a magasvérnyomás és a műtéti kockázat összefüggéseiről tartottam előadást és publikáltam tudományos cikket.

2007-ben lakossági fórumon elhangzott előadásomban az életmód szerepére próbáltam felhívni a figyelmet. Számomra fontos a folyamatos továbbképzés, szakmai megújulás, és szívesen foglalkozom határterületi kérdésekkel. Mivel a modern életvitellel együttjáró stressz sok páciensnél okoz kardiológiai tüneteket, és ezek befolyásolása speciális technikákkal lehetséges, 2014-2017 között kognitív viselkedésterápiás módszerek alkalmazásában szereztem jártasságot, majd pszichoterápiából szakvizsgát tettem.

2019-ben Svájcban szereztem külföldi tapasztalatokat a Spital Wil SG kardiológia szakrendelésén. Az ott eltöltött időszakban sokat tanultam a test és a lélek kapcsolatáról, a testi betegségek - hangsúlyozottan a szív-érrendszeri betegségek - és a lelki tényezők összefüggéseiről, melyet a hazai terápiás gyakorlatomban is alkalmazok. Ebben a témakörben 2020-ban a hazai Hypertonia és Nephrologia folyóiratban publikáltam összefoglaló közleményt.2007-től magánrendelési formában is várom a betegeimet, ahol megfelelő idő áll rendelkezésre a valóban személyre szabott terápia beállítására és a betegek tájékoztatására.


Magánrendelésem a HáziPatika.com szervezésében "Az Év Magánrendelője 2014" címmel meghirdetett országos versenyen elnyerte az Egyéni praxisok közönségdíját.


Bemutatkozás az Egri Magazinban


Kognitív pszichoterápiás rendelés